732/21 Second Street, King Street, United Kingdom +65.4566743

Tarte

Tarta este probabil produsul de patiserie cu cel mai bogat trecut. Primele istoric atestate, tartele sarate sunt rezervate entrée-urilor sau felurilor principale. Cele dulci, garnisite in special cu fructe, au fost perfectionate din secolul XIX incoace. Printre cele mai savuroase legende culinare frantuzesti este cea a tartei Tatin. Bucatareasa la hotelul pe care il detinea impreuna cu sora ei, Stéphanie Tatin a omis sa toarne aluatul in forma de tarta, inainte de a aseza garnitura. Pentru a salva desertul si a multumi clientii nerabdatori, ea a adaugat aluatul peste fructe si a servit tarta ”rasturnata”, creand tot atunci unul dintre cele mai cunoscute deserturi frantuzesti.
Daca nu aveti drum prin Franta, dar aveti pofta de tarte, va asteptam la House of Cookies cu tarte cu crema de vanilie si fructe asortate, tarte ”lemon curd”, tarte clafoutis cu cirese sau visine, tarte cu ciocolats neagra si menta, cu ciocolata si baileys sau caramel sarat.

TartaClafoutis

Clafoutis cu cirese este o tarta originara din regiunea Limousin a Frantei, desi reteta originala este cu cirese negre, se pot folosi si alte fructe in functie de sezon: visine, zmeura, afine, piersici, prune, mere.

Ingrediente: lapte, unt gras de 82%, oua, smantana pentru frisca de 35% grasime, faina de migdale, fructe proaspete.

Tarta este disponibila in locatia noastra din Bd. Banu Manta nr. 6 sau la comanda pentru evenimentele dumneavoastra.


Tartacu pere

 

O delicioasa tarta cu aluat frantuzesc fraged, umpluta cu smantana grasa si pudra de migdale si acoperita cu pere caramelizate.

Ingrediente: lapte, unt gras de 82%, oua, faina, smantana pentru frisca 35%, pere.

Disponibila in locatia noastra din Bd. Banu Manta nr. 6 sau la comanda pentru evenimentele dumneavoastra.


TartaLinzer

 

Numita astfel dupa orasul Linz, din Austria, reteta acestei prajituri este cea mai veche dintre cele consemnate vreodata in lume, fiind descoperita in Codex 35/31 al arhivei Abatiei Admont, din 1653. Se pare ca un anumit Johann Konrad Vogel (1796 – 1883) a fost cel care a inceput sa produca pe scara larga aceasta prajitura si a facut-o faimoasa in lume.

Ingrediente: faina, lapte, unt gras de 82%, oua, migdale, gem de afine/capsuni/macese.

La House of Cookies tarta este disponibila doar la comanda pentru evenimentele dumneavoastra.

Comenzi se pot face prin email: comenzi@houseofcookies.ro sau telefon: 0744 514 888.


Minitarte asortate

 

Mini tartele sunt nelipsite din componenta oricarui candy bar, zi de nastere la birou sau acasa cu familia si prietenii sau pur si simplu pentru cand doresti sa iti satisfaci pofta de dulce.

Sunt disponibile la comanda, prin email: comenzi@houseofcookies.ro sau telefon: 0744 514 888.

Sortimente: mini tarte cu ciocolata si baileys, mini tarte cu ciocolata si caramel, mini tarte cu crema de vanilie si fructe, mini tarte cu crema de lamaie si bezea, mini tarte cu ciocolata si caramel sarat, cu ciocolata si menta, cu ciocolata si fructe de padure.